Сьогодні вночі у Немирівському районі Вінницької області працівники міліції зупинили мікроавтобус Volkswagen Т5, під час огляду якого вилучили зброю та боєприпаси, повідомляє ВЗГ ГУ МВС в області.

Як розповів начальник УМВС у Вінницькій області Олег Школьний, під час несення служби на немирівському блокпосту працівники міліції зупинили мікроавтобус, в салоні якого крім водія перебувало ще п'ятеро пасажирів.

 
 
У затриманих працівники міліції вилучили обріз мисливської рушниці, травматичний пістолет з патронами, димову ручну гранату, два патрони до автоматичної зброї калібру 7,62 мм, піротехнічні засоби, рації.

Затримані - віком від 21 до 37 років, жителі різних областей України. Як з'ясувалося, одного із них з січня цього року одеські правоохоронці розшукували за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів, штампів чи печаток або заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх умисне знищення).

Вилучене спрямовано в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС на дослідження.

Наразі вінницькі правоохоронці з'ясовують походження та мету зберігання вилученої зброї та боєприпасів. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст . 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437