Верховна Рада України не підтримала проведення референдуму 25 травня. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив в.о. заступника голови адміністрації президента Андрій Сенченко.

«Обговорювався пакет, ініційований урядом щодо проведення референдуму, але його не підтримали - «за» проголосували трохи більше 150 депутатів», - сказав він.

За його словами, основна аргументація пов'язана з тим, «що будь-який референдум потрібно проводити, коли є впевненість, що волевиявлення громадян проходитиме не під дулами автоматів».

Сенченко зазначив, що це питання може бути проголосоване після складення зброї і локалізації бандформувань силовиками.

Кабінет Міністрів ініціював проведення 25 травня загальнонаціонального опитування і подав відповідний законопроект у парламент.

Як повідомляв ForUm, голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута і мер Донецька Олександр Лук'янченко попросили в.о. Президента України Олександра Тручинова прийняти рішення про проведення всеукраїнського референдуму 25 травня.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що всеукраїнський референдум з організаційної точки зору можна провести 15 червня, але тільки після ухваленої відповідно до Конституції України постанови Верховної Ради.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355