Франція оформила заявку на проведення частини матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Про це пише видання Lequipe.

Французька федерація баскетболу відправила листа до влади з проханням підтримати це рішення. "Це простий лист про наміри без зобов'язань, якщо Україна не зможе організувати турнір", - сказав президент федерації Жан-П'єр Сьюта.

Остаточне рішення щодо організації Євро-2015 ФІБА має прийняти 15 травня. «Через свою політичну і фінансову ситуацію Україна, яка виграла право провести турнір три роки тому, може бути відсторонена від усього турніру або частини змагання», - зазначають французи.

Нагадаємо, раніше директор Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський запропонував перенести термін проведення змагань в Україні на 2017 рік, віддавши право на проведення баскетбольної першості Європи у 2015 році іншій країні. Однак, наприкінці березня ФІБА-Європа прийняла попереднє рішення, що чемпіонат Європи залишається в Україні.

Євробаскет-2015 має пройти в шести містах України - Києві, Львові, Одесі, Харкові, Дніпропетровську та Донецьку. Але кількість міст можуть скоротити в разі необхідності. Державне фінансування в рамках підготовки чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році становитиме 7,057 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331