Виконувач обов'язків Президента, голова Верховної ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 5 травня «Про заходи щодо зміцнення національної безпеки України у військовій сфері».

Відповідний указ №453/2014 опублікований на офіційному сайті Глави держави.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на секретаря РНБО.

«З метою нарощування зусиль щодо стабілізації ситуації в Україні та перешкоджання проведенню з боку Російської Федерації диверсійно-розвідувальної і підривної діяльності, спрямованої на створення приводу для введення на територію України регулярних військ Росії, Рада національної безпеки та оборони України вирішила: запропонувати виконувачеві обов'язків Президента України, голові Верховної Ради прийняти в установленому порядку рішення про часткову мобілізацію», - йдеться в рішенні.

Крім того, РНБО доручила Службі безпеки України вжити додаткових заходів щодо запобігання витоку інформації про підготовку та виконання покладених на Збройні сили України, інші військові формування та правоохоронні органи України завдань.

Кабінету Міністрів України доручено опрацювати у тижневий термін питання про збільшення рівня пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та за результатами опрацювання внести в установленому порядку відповідні пропозиції.

Також урядову доручено забезпечити уніфікацію грошового забезпечення військовослужбовців та громадян України, які проходять службу у військовому резерві Збройних сил України, інших військових формувань України і залучаються для виконання завдань, покладених на Збройні сили України та інші військові формування України в мирний час.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

596