Міжнародний валютний фонд має намір щомісяця і щокварталу отримувати й аналізувати інформацію від Державних податкової та митної служб України, включаючи дані про зібрані податки, митні платежі й надані пільги та відшкодування. Про це йдеться у спеціальному звіті МВФ щодо України, опублікованому на сайті організації.

«Державна податкова служба та Державна митна служба мають не пізніше 25 числа кожного місяця подавати дані про одержані доходи, а також про відкладені платежі і накладені штрафи. Крім того, Державна податкова служба повинна щокварталу подавати звіти про надані податкові пільги із зазначенням обсягу, тривалості пільги, безпосереднього одержувача пільги, а також можливого розрахунку втрат бюджету внаслідок пільгового оподаткування», - йдеться в доповіді.

Крім того, щомісячними, як очікується, повинні бути доповіді податкової служби щодо стягування та відшкодування податку на додану вартість із зазначенням не тільки виплат, але й заявок від підприємств, а також із зазначенням причин відсутності або відмови у відшкодуванні податку, у випадках, якщо такі матимуть місце, повідомляє «УНІАН».

«Також ми очікуємо надання щомісячних доповідей стосовно загального наповнення дохідної частини державного бюджету в частині податкових надходжень і щомісячних доповідей щодо виконання місцевих бюджетів», - йдеться у доповіді МВФ.

Нагадаємо, Рада директорів МВФ схвалила дворічну програму кредитування економіки України загальним обсягом 17 млрд дол., з яких 7,4 млрд дол. можуть надійти в Україну вже цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

464