МЗС Туреччини засудило заборону з боку Росії на в'їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.

«Підстав і пояснень цьому немає. Ми в жодному разі не можемо погодитися з подібними заходами, більше того - засуджуємо їх», - йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті відомства.

МЗС Туреччини також попередило «зацікавлені сторони», що погрози, які лунали на адресу голови Меджлісу Рефата Чубарова та інших кримських татар, які зустрічали «з демократичним і миролюбним настроєм» Джемілєва 3 травня на межі Криму, можуть призвести до негативних наслідків, повідомляє Російська служба «Бі-Бі-Сі».

У заяві наголошується, що Меджліс є єдиним представницьким органом кримських татар, який, незважаючи на труднощі, завжди вирішував свої проблеми виключно демократичним шляхом. А тому, як вважає зовнішньополітичне відомство Туреччини, «необережні дії щодо Меджлісу можуть призвести до напруженості в регіоні і серйозних наслідків».

У цьому контексті Туреччина нагадала, що Меджліс також офіційно визнаний Верховною Радою України.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 травня Джемілєва не пустили в Москву, а також заборонили в'їжджати у Крим до 2019 року.

Меджліс кримськотатарського народу закликав усіх кримських татар виходити на основні траси Криму і перекривати їх на знак протесту проти заборони на в'їзд на півострів Мустафі Джемілєву.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404