Командувач збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав вважає, що Росія не вводитиме війська на українську територію.

«Сьогодні я хочу сказати, що не думаю, що це (введення російських військ в Україну. - Ред.) стане найбільш вірогідним напрямом розвитку подій», - сказав він, виступаючи на конференції в Оттаві з питань озброєнь.

За його словами, Росія «здатна здійснити свої цілі в східній Україні і без того, щоб її війська перетинали кордон з Україною, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я вважаю, що найбільш вірогідним сценарієм буде те, що Росія продовжить робити те, що вона робить зараз: дискредитувати уряд (України. - Ред.), створювати безлади», - заявив він.

Брідлав зазначив: «Це, по-моєму, найбільш неприємний шлях розвитку подій, оскільки якщо війська (Росії. - Ред.) не перетнуть кордон (України. - Ред.), то багато хто захоче якнайшвидше повернутися до звичайних ділових відносин, а я не думаю, що анексія Криму - звичайний бізнес».

Генерал додав, що події в Україні і політика Росії потребує збільшення військових витрат НАТО.

Нагадаємо, на чотиристоронній зустрічі в Женеві ЄС-РФ-США-Україна було ухвалено угоду про те, що всі сторони в Україні повинні утримуватися від насильницьких дій, залякувань і провокацій, всі озброєні групи повинні бути роззброєні, всі незаконно зайняті будівлі повинні бути повернуті їхнім власникам.

Після підписання Женевської угоди, Росія і Україна почали звинувачувати один одного в порушенні взятих на себе зобов'язань.

У понеділок, 5 травня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що вважає за необхідне організувати нову зустріч у Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357