У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що будь-які ініціативи щодо перенесення дати президентських виборів в Україні спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні. Про це сказав сьогодні на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Ми не приймаємо жодних ініціатив щодо перенесення виборів, запланованих на 25 травня. Ці вибори відбудуться так, як заплановано», - сказав Перебийніс, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, подібні ініціативи, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні.

Він наголосив, що Україна робить все для того, щоб вибори пройшли вільно, прозоро, демократично, відповідно до міжнародних стандартів за максимально можливої участі міжнародних спостерігачів.

Він нагадав, що станом на 5 травня ЦВК уже зареєструвала 543 міжнародні спостерігачі від міжнародних організацій та окремих держав.

«Президентські вибори є визначальними для подальшого розвитку України і ключовим етапом на шляху до нормалізації і стабілізації ситуації в Україні. Будь-які спроби зірвати їх проведення або заклики до перенесення дати виборів є виключно спробою перешкодити стабілізації внутрішніх процесів в Україні», - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що в обранні президента України має бути зацікавлена і Російська Федерація, якщо заяви її керівництва щодо зацікавленості у врегулюванні ситуації в Україні та налагодженні конструктивного двостороннього діалогу з Україною відповідають дійсності.

Нагадаємо, Громадська палата Росії (ГП) готує офіційне звернення до ООН і Ради Європи з пропозицією спільними дипломатичними зусиллями провідних світових держав домогтися перенесення президентських виборів в Україні аж до стабілізації обстановки.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223