Українська влада могла запобігти трагічним подіям в Одесі 2 травня, але не захотіла цього зробити. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат VI скликання, екс-член Комітету ВР з питань закордонних справ Тарас Чорновіл.

«Зупинити трагедію в Одесі можна було абсолютно елементарно. Про те, що ці події відбудуться, знали. Єдине, що було невідомо, - це конкретна дата. Згадайте, як в Одесу під прикриттям на автобусах і поїздах, зокрема з Санкт-Петербурга, ввозилися громадяни РФ ще до великодніх свят», - нагадав Чорновіл.

На його думку, таким чином, в Одесі нарощувалися сили проросійських прихильників.

«Ці факти озвучувала низка ЗМІ. Ці процеси посилилися ближче до 1 травня. Все, що робила міліція в цей час і в день трагедії, називається участю в державному перевороті. На фотографіях видно, що на міліціонерах були червоні пов'язки, як і на проросійських активістах. У момент самого зіткнення більшість міліції стояла на сусідніх вулицях і не змішувалася. Це участь у путчі, який здійснюється силами Міністерства внутрішніх справ України, іноземними диверсантами і частиною місцевого населення», - вважає він.

«Те, що цей сценарій був підтриманий і адаптований на вищому рівні, свідчить повна бездіяльність Авакова у подіях в Одесі. Про це свідчить сам факт того, що керівника одеської міліції, який організував роботу співробітників МВС 2 травня, було призначено за квотою партії «Батьківщина» на прохання нардепа від «Батьківщини» Дубового. Він же разом із Тимошенко і Власенком брав участь у нарадах, які проводилися з цього приводу, тобто був у курсі всіх подій. Плюс Тимошенко зробила заяву, що міліція ні в чому не винна», - нагадує політик.

На його думку, події в Одесі і на сході України свідчить про факт державної зради».

«Це можна пов'язати з вимогою РФ сьогодні перенести дату виборів президента України з 25 травня на невизначений термін. Якщо РФ так стурбована каральними діями нинішньої української влади, то чому вона робить все, щоб «Батьківщина» залишилася при владі? Чому Росія так хоче залишити цих людей у владі? На це може бути тільки одна відповідь - ці люди якимось чином пов'язані з керівництвом РФ», - вважає нардеп.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291