За результатами проведених прокурорських перевірок своєчасного одержання винагороди за працю в 2014 році розпочато понад 200 кримінальних проваджень, з яких третину спрямовано до суду, громадянам виплачено майже 700 млн грн заборгованості із заробітної плати. Про це повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян Генеральної прокуратури України Сергій Корявий, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

Крім того, за його словами, притягнуто до відповідальності майже 400 посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких кожен другий - працівник контролюючого органу.

Разом із тим, він акцентував на тому, що за даними Міністерства соціальної політики України заборгованість із виплати заробітної плати з початку року зросла на чверть і становить більше 1 мільярда гривень.

Зокрема, додав Корявий, найбільше зростання заборгованості (на 54 млн грн) спостерігається на підприємствах Укравтодору. За фактами невиплати заробітної плати на підприємствах Укравтодору розпочато 2 кримінальні провадження, за результатами розгляду документів реагування відшкодовано 18,3 млн грн.

За даними начальника відділу, також мають заборгованість підприємства комунальної форми власності, яка становить 62 млн грн. Залишаються значними борги працівникам підприємств-банкрутів - 350 млн грн.

Крім цього, повідомив Корявий, прокурорські перевірки показали, що поширені факти умисної невиплати зарплати працівникам керівниками суб'єктів господарювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182