В.о. генерального прокурора України Олег Махніцький висловив закономірне здивування поширеним через засоби масової інформації повідомленням про те, що звільнення учасників масових заворушень в Одесі 2 травня відбулося нібито за вказівкою співробітників прокуратури і взяв під особистий контроль розслідування одеської трагедії. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Ніяких вказівок про звільнення учасників масових заворушень в Одесі ні спеціальний уповноважений, заступник генпрокурора України Микола Банчук, ні прокурор Одеської області Ігор Боршуляк не давали та й не могли дати, оскільки такі дії розцінюються як державна зрада», - заявив Олег Махніцький.

За його словами, ГПУ відкриватиме нові кримінальні провадження з радикальними заходами, аж до затримання, які торкнуться кожного, хто перешкоджатиме розслідуванню.

Як повідомляв ForUm, 4 травня на вимогу мітингувальників були звільнені 67 осіб, які були затримані органами внутрішніх справ Одеської області за участь в масових заворушеннях 2 травня в Одесі.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю облуправління міліції, затриманих відпустили за рішенням прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207