Трагічні події в Одесі викликали в Ізраїлі асоціації з Другою світовою війною. Про це в коментарі Forum'у заявив ізраїльський політолог, публіцист, громадський діяч Авігдор Ескін.

«Звіряча розправа з демонстрантами в Одесі шляхом їх спалення живцем викликала в Ізраїлі асоціації періоду Другої світової війни: бандерівці знову спалюють людей живцем. Ізраїльський уряд послідовно відмовляється реагувати на події в Україні і зберігає нейтралітет, що вже викликало жорсткі нарікання з боку американців. Івритомовні ізраїльтяни поставилися негативно до Майдану, оскільки він викликав у них асоціації з колабораціоністами. Одеська трагедія тільки зміцнила їх у своєму скептицизмі щодо нової української влади. Виняток становлять представники ЛГБТ, які солідаризуються автоматично «проти Путіна» До прихильників Майдану в Ізраїлі можна також віднести радикальних ісламістів, які вважають Путіна заклятим ворогом», - заявив він.

Також ізраїльський політолог зазначив, що в середовищі російськомовних ізраїльтян була помітна й активна група, яка підтримала з перших днів демонстрантів на Майдані. «Це переважно етнічні українці. З ними також опинилися в одному ряду ліберальні нелюбителі Путіна і навіть кілька дрібних груп світських націоналістів. Можна сказати, що до Одеси добра третина російськомовних ізраїльтян мала симпатії до нової влади в Києві», - пояснив він.

«Однак після одеського побоїща настрої різко змінилися. Найбільш оскаженілі прихильники Бандери в Ізраїлі поспішили звинуватити у всьому Путіна і Росію. Але цього разу їхні доводи виявилися такими кволими, що пішли їм на шкоду. На сьогодні прихильників Майдану в Ізраїлі не позаздриш», - підсумував ізраїльський публіцист.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254