Льотчик вертольота Мі-24 Збройних сил України капітан Євген Краснокутський, який в ніч на 2 травня здійснював повітряне патрулювання в районі Слов'янська і був збитий, звільнений з полону, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Наразі офіцер перебуває у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Стан його здоров'я лікарі характеризують як задовільний.

Також у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону перебувають тіла п'яти пілотів, які загинули внаслідок обстрілу вертольотів Збройних сил України, троє із них проходять ідентифікацію.

Нагадаємо, в ніч на 2 травня у районі міста Слов'янськ Донецької області були збиті два вертольоти Мі-24 Збройних сил України, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі. Бойові машини були побиті невідомими особами з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). Внаслідок обстрілу кілька військовослужбовців Збройних сил України загинули, один отримав поранення.

Крім того, пострілами із стрілецької зброї був пошкоджений вертоліт Мі-8 армійської авіації Збройних сил України. У цьому випадку жертв немає, поранений один військовослужбовець.

У рамках антитерористичної операції була розпочата масштабна операція з блокування м. Слов'янськ.

На блокпосту проросійських активістів у районі Слов'янська затримано чотирьох людей, які можуть бути причетні до здійснення пострілів з ПЗРК по вертольотах армійської авіації Збройних сил України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356