Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасове закриття 27 пунктів пропуску через державний кордон та пункти контролю в Автономній Республіці Крим.

Про це йдеться в розпорядженні уряду № 424-р від 30 квітня 2014 р.

«У зв'язку із загостренням ситуації в АР Крим та вторгненням на територію України збройних формувань, екстремістськи налаштованих осіб та військовою агресією з боку РФ, блокуванням роботи пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю, розташованих у Криму та відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» тимчасово закрити пункти пропуску та пункти контролю за переліком згідно із додатком», - йдеться в документі.

Міністерству закордонних справ доручено повідомити дипломатичним представництвам іноземних держав в Україні, а також диппредставництвам і консульським установам України інформацію про тимчасове закриття пунктів пропуску та пунктів контролю.

Адміністрація Державної прикордонної служби після усунення обставин, які призвели до тимчасового закриття пунктів пропуску та пунктів контролю, має внести на розгляд Кабміну пропозиції про відновлення діяльності в таких пунктах пропуску та пунктах контролю.

У доповненні до документа вказано перелік пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю, що підлягають тимчасовому закриття.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

731