Намір влади України провести 25 травня загальнонаціональне опитування - бутафорська акція, йдеться в коментарі Міністерства закордонних прав РФ.

У дипвідомстві зазначили, що звернули увагу на висловлювання «в.о. прем'єр-міністра України» Арсенія Яценюка, який заявив про те, що 25 травня 2014 року має відбутися якесь загальнонаціональне опитування, який стосуватиметься, зокрема, «децентралізації влади».

При цьому він повідомив, що Кабінет Міністрів України затвердив «своє бачення регіональної реформи». Окремо йдеться, що уряд країни «готовий до додаткових гарантій на відповідній території російськомовному населенню та мовам інших національних меншин». Про які конкретно «додаткові гарантії» йдеться, не повідомляється.

«Подібні відірвані від реального життя плани київської влади нічого крім подиву не викликають. Невже у Києві всерйоз розраховують, що в дні, які залишилися до 25 травня, можна провести серйозне обговорення в українському суспільстві, у всіх регіонах України найважливіших питань майбутнього державного устрою країни? Ці заяви особливо цинічні на тлі військової операції Києва проти свого народу, яка триває», - вважають у Москві.

Замість початку широкої загальнонаціональної дискусії в країні щодо пошуку шляхів виходу з глибокої політичної та соціально-економічної кризи за участю всіх політичних сил і всіх регіонів київська влада займається організацією бутафорських акцій.

«Ні до чого, крім подальшого поглиблення кризи в країні, це не призведе», - попереджає російське МЗС.

Як повідомляв ForUm, 30 квітня Кабінет Міністрів планував розглянути питання про загальнонаціональне опитування, який має відбутися 25 травня, і подати відповідний законопроект до парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329