Головне управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури України розслідує кримінальну справу за фактом незаконного заволодіння зброєю посадовими особами Державної компанії «Укрспецекспорт» та фірми «Укрінмаш».

Як повідомили Forum'у в прес-службі Генеральної прокуратури, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 262 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

«У ході перевірки встановлено, що вказані службові особи незаконно заволоділи 7 одиницями нарізної ручної стрілецької вогнепальної зброї індивідуального використання на загальну суму майже 250 тис. грн, які були на підприємстві», - повідомили у відомстві.

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування спрямовано в Головне управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві.

Процесуальне керівництво здійснює Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Центрального регіону України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225