Київський тервиборчком зареєстрував кандидатами в мери нинішнього главу КМДА Бондаренка, відомого автогонщика Мочанова і Дарта Вейдера.

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатами на посаду столичного міського голови українського автогонщика Олексія Мочанова і представника Інтернет-партії Дарта Вейдера.

Також Київський тервиборчком зареєстрував партійні списки кандидатів у депутати Київради від ВО «Батьківщина», який очолив глава КМДА Володимир Бондаренко; партії УДАР, який очолив лідер партії Віталій Кличко, раніше зареєстрований кандидатом у мери.

Партійний список Європейської партії України, який також тервиборчком зареєстрував, очолив лідер партії Микола Катеринчук, котрий одночасно балотується в мери, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зареєстровані партійні списки партії «Демократи» (Демократична партія) на чолі з Мочановим, Національної демократичної партії України та Слов'янської партії.

Також комісія зареєструвала низку кандидатів у депутати Київради у мажоритарних округах, серед яких, зокрема, депутати останнього скликання Михайло Яковчук, Жанна Шафаренко, Анатолій Брезвін, Олександр Незнал.

Згідно з календарним планом, 30 квітня завершився термін подачі документів для реєстрації кандидатів у мери і депутати Київради, у четвер завершується термін реєстрації, і тервиборчком не пізніше 3 травня повинен оприлюднювати всі рішення про реєстрацію кандидатів.

Вибори Київського міського голови і депутатів Київради пройдуть в один день з виборами президента України - 25 травня. Депутати Київради обираються за мішаною системою - по 60 у мажоритарних округах та за партійними списками.

Нагадаємо, Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала нинішнього главу (КМДА) Володимира Бондаренка, котрого висунуло ВО «Батьківщина».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489