В областях України формуються батальйони територіальної оборони.

Як повідомляє управління преси та інформації Міністерства оборони, повноваження щодо створення підрозділів покладено на обласні військові комісаріати.

Заходи з комплектування здійснюються згідно із законом «Про затвердження указу Президента України «Про часткову мобілізацію» та указу Президента «Про затвердження положення про територіальну оборону України».

«Головними завданнями батальйонів територіальної оборони буде охорона державного кордону, стратегічно важливих об'єктів, а також забезпечення діяльності органів державного управління. Для проходження навчання частину мобілізованих уже спрямовано в навчальні центри, де вони відновлюють навички та вміння, виконують навчальні вправи з вогневої підготовки, водіння бойових машин, займаються топографічною, інженерною підготовкою та іншими військовими предметами, вивчають свої функціональні обов'язки», - йдеться в повідомленні.

У той же час в обласних військкоматах продовжується робота із забезпечення батальйонів матеріально-технічними засобами, озброєнням та військовою технікою.

У Чернігівській області комплектування батальйону речовим майном здійснюється на кошти, що надійшли на рахунки військового комісаріату від благодійників. Загалом ця сума становить 1171000 гривень. Також планується придбати для військовослужбовців батальйону засоби зв'язку та інше спорядження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

432