Ухвалювати зміни до Конституції буде не Верховна Рада VII скликання, а наступний парламент. Про це в коментарі Forum'у заявив нардеп від ВО «Батьківщина» Володимир Яворівський.

«До 25 травня внести зміни до Конституції нереально. І немає необхідності поспішати. До того ж, це тільки поки таке мирне обговорення - всі пристрасті попереду. Я вважаю, що Конституцію ухвалюватиме наступний парламент», - заявив він.

Крім того, коментуючи думку, що внесення змін до Основного закону щодо урізання повноважень президента ініціюється на користь Юлії Тимошенко, яка знає, що президентські вибори не виграє, Яворівський заявив, що це не так. «Я можу запекло сперечатися: Тимошенко не знає, що не стане президентом. До виборів ще місяць, і не варто забігати наперед. Усе, звичайно, може бути. Але щоб вона робила все, аби вже зараз послабити Порошенка - це повна вигадка, а не реальність», - переконаний нардеп.

Політик також вважає, за великим рахунком конституційна реформа Україні не потрібна, і все можна вирішити без втручання в Основний закон.

«З цією Конституцією можна жити. Я чудово пам'ятаю ту ніч, коли ухвалювалася Конституція. Ми тоді думали - все. І в Європі визнавали, що кращої Конституції немає. А виявилося: перший інцидент, перший конфлікт, що виник з Віктором Ющенком з третім туром - і зміни до Конституції. Півроку тому питання посилення регіонів не стояло, а сьогодні стоїть під певну політичну кон'юнктуру», - пояснив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386