Державний комітет телебачення і радіомовлення України пропонує уряду припинити дію інформаційної угоди з Російською Федерацією. Про це повідомляє Департамент інформаційної політики Держкомтелерадіо.

«У зв'язку із систематичними порушеннями з боку Росії домовленостей між Кабінетом Міністрів та урядом Російської Федерації Держкомтелерадіо звернулося до українського уряду з пропозицією зупинити дію угоди про співпрацю в галузі інформації, згідно з якою сторони зобов'язалися сприяти створенню умов для широкого та вільного взаємного поширення інформації з метою подальшого поглиблення знань про життя народів двох держав», - йдеться в повідомленні.

У Держкомтелерадіо заявляють, що, всупереч угоді, Росія розв'язала проти України справжню інформаційну війну.

«Російські ЗМІ вже тривалий час пропагують посягання на територіальну цілісність нашої держави, розпалюють міжнаціональну ворожнечу, культивують насильство та ксенофобію. Російська пропаганда, наслідуючи найгірші зразки тоталітарних режимів, створює «паралельну реальність страшної загрози», ігноруючи при цьому всі домовленості про співпрацю у сфері медіа», - сказано в заяві.

У Держкомтелерадіо вважають, що російська пропаганда намагається спотворити прагнення українського народу жити у власній незалежній, соборній, демократичній і європейській державі.

«Російські ЗМІ свідомо нав'язують своїм громадянам і українцям думку, що РФ має виключне право втручатися у внутрішні справи України, зокрема, захищати інтереси російськомовних громадян», - зазначили в комітеті.

У Держкомтелерадіо також додали, що за підтримки Росії в Україні почастішали факти перешкоджання роботі вітчизняних та іноземних журналістів, захоплення телерадіокомпаній та незаконне привласнення їхнього майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

776