Кандидат у президенти України Юрій Бойко вважає, що для розв’язання гострої політичної кризи в Україні необхідно продовження багатостороннього переговорного процесу за участю України, Росії, ЄС і США.

Про це він заявив в ефірі програми «Шустер Live».

«Як показала Женевська конференція, навіть коли збираються керівники на вищому рівні - за один раунд розв’язати таку багатовекторну кризу, як у нас в країні неможливо. Має бути низка переговорів», - зазначив Бойко.

За його словами, для виходу з кризи необхідним є створення робочих груп з відповідними повноваженнями для ухвалення рішень.

«Повинні бути створені робочі групи за напрямами військового роззброєння, політичного врегулювання, які будуть у постійному форматі, маючи відповідні повноваження всіх сторін, працювати над вирішенням усіх проблем і виводити ситуацію на безконфліктний рівень», - сказав кандидат у президенти.

Бойко наголосив, що саме відсутність повноважень у політиків, які відвідують східний регіон країни, є причиною негативного ставлення до них населення, яке протестує.

«У перший же день, коли в Луганську захопили СБУ, я виступив з ініціативою і запропонував створити групу перемовників з боку влади та з боку опозиції. Пропозицію, на жаль, не почули. Для того щоб говорити з людьми, які вийшли на площу, потрібно мати відповідні повноваження. Для того щоб ухвалювати якісь рішення, потрібно мати можливість впливати на владу, щоб вона приймала умови, які висувають мітингувальники», - сказав Бойко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147