Позачергові вибори президента України 25 травня відбудуться за будь-яких обставин, і з юридичної точки зору вважатимуться такими, що відбулися. Про це в ході прес-конференції заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

«Вибори 25 травня відбудуться за будь-якої погоди. Звичайно, не хочеться, щоб ми зіткнулися з проблемою неможливості голосування на окремо взятих дільницях. Відкидати це, на жаль, неможливо, особливо в наших умовах. Однак завдання має стояти таким чином, щоб такої кількості дільниць було якомога менше», - сказав Магера.

На уточнююче запитання, чи вважатимуться легітимними вибори президента, якщо в східних областях виборці не голосуватимуть, Магера відповів: «Незалежно від кількості дільниць, на яких голосування з певних причин не відбудеться, і навіть незалежно від кількості ОВК, на яких голосування не відбудеться, вибори загалом по Україні з юридичної точки зору будуть вважатися такими, що відбулися. Це факт, і відповідне положення міститься в законі про вибори президента України. Говорити про те, що в цілому Луганська чи Донецька область не проголосує, мені слабо в це віриться. Ми можемо говорити скоріше про те, що набагато менша кількість дільниць, де теоретично можуть виникати якісь ситуації», передає «УНІАН».

Магера також закликав «не забігати наперед і моделювати найгірший сценарій ситуації».

За його словами, всі державні органи, і передусім силові структури, повинні бути готові до дати 25 травня.

Як раніше повідомляв ForUm, на законодавчому рівні Україна повністю готова до проведення президентських виборів.

Проведення позачергових виборів президента України коштуватиме 1 млрд 174 млн грн, витрати скорочені майже на 800 млн грн.

Нагадаємо, позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

503