У Києві на Поштовій площі оперативники затримали групу осіб, яка займалася викраденням громадян.

За інформацією прес-служби Шевченківського районного управління МВС, викрадали виключно власників автомобілів.

«Під час переслідування машини зі злочинцями, останні відкрили стрілянину у співробітників міліції. Службовими автомобілями правоохоронці заблокували авто злочинців. У салоні було 5 чоловіків. На голову одного був одягнений мішок», - йдеться в повідомленні. Відзначається також, що це вже другий випадок, до якого причетні затримані.

 
 
Перший випадок стався 19 квітня 2014 р.
 
За даними міліції, о 15:45 до чергової частини Шевченківського райуправління надійшло повідомлення від жінки про те, що о 01.00 на одній із центральних вулиць столиці невідомі затримали її 18-річного сина, після чого вивезли його з приятелями в Житомирську область, де зв'язали мотузками і залишили їх у занедбаному будинку. Після чого на автомобілі, який належить жінці, поїхали в невідомому напрямку.
 
 
Через деякий час хлопці змогли звільнитися, її син на попутному транспорті доїхав до Києва, а його друзі звернулися до місцевого райвідділу.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що тієї ночі до автомобіля, в якому були хлопці, під'їхала машина, з якої вийшли 3 людини. На обличчях двох були маски. Четвертий був за кермом. Погрожуючи фізичною розправою, пересадили хлопців у свій автомобіль, один із нападників сів за кермо машини постраждалих, після чого вивезли останніх до Житомирської області.

 
 
Потім чоловіки за повернення автомобіля вимагали грошову винагороду в розмірі 2 тисяч доларів.

Другий випадок стався 27 квітня. Близько 13.30, перебуваючи в гаражному кооперативі, група невідомих осіб, застосовуючи фізичне насильство й погрожуючи пістолетом 31-річному громадянину Вірменії, заволоділа його мікроавтобусом. Постраждалого зв'язали і наділи на голову мішок. Надалі чоловіка відвезли в якесь приміщення, де утримували впродовж дня. 28 квітня потерпілого продовжували перевозити на автомобілі і вимагати гроші за звільнення.

Під час досудового розслідування були встановлені особи нападників й автомобіль, яким вони пересувалися.

28 квітня близько 23.00 правоохоронці встановили місцеперебування автомобіля й почали переслідувати злочинців. На вимогу зупинитися чоловіки почали стріляти. На Поштовій площі співробітники ОВС службовими автомобілями заблокували машину, звільнили заручника і затримали групу осіб, причетних до його викрадення.

До її складу входили 4 осіб. Троє із затриманих - жителі Луганської, Кіровоградської, Донецької областей, четвертий - киянин, 1985, 1988, 1989 і 1984 років народження відповідно. Двоє з чоловіків неодноразово судимі за скоєння крадіжок, грабежів, викрадення транспортних засобів та вживання наркотичних речовин.

Також встановлено, що вдень 28 квітня ці особи скоїли напад на житловий будинок у Київській області, звідки викрали побутову техніку та особисті речі.

Під час огляду автомобіля правоохоронці вилучили револьвер, маски, рукавички і викрадені напередодні речі.

Наразі всіх чоловіків затримали.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві стосовно затриманих порушено кримінальне провадження за ч.2 статті 146 та ч.3 статті 289 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Санкція статті 289 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років з конфіскацією майна, а статті 146 КК - обмеженням або позбавленням волі строком до 5 років.

Проводяться подальші слідчі дії, а також перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних та інших злочинів на території столиці й за її межами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281