Падіння ВВП України в першому кварталі 2014 року порівняно з відповідним кварталом 2013 року (у постійних цінах 2007 року) становить 1,1%, повідомляє Державна служба статистики України на офіційному сайті, посилаючись на свої оперативні дані.

За інформацією Держстату, порівняно з попереднім - IV кварталом 2013 року - та з урахуванням сезонного фактора падіння ВВП становить 2%, передає «УНІАН».

Нагадаємо, що відповідно до заяви першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Максюти 29 квітня, міністерство оцінило падіння ВВП України за підсумками першого кварталу поточного року на 1%, і ці оцінки кращі від очікувань щодо стану економіки в першому кварталі.

Таку ж оцінку ВВП наприкінці квітня оприлюднив радник голови Національного банку України Валерій Литвицький. За його словами, ВВП України в першому кварталі скоротився на 1% і економіка країни увійшла в технічну рецесію.

Він також зазначив, що існує перспектива переходу до повної рецесії в другому кварталі поточного року, яка може завершитися в третьому кварталі, а в четвертому можливе початкове зростання економіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406