Страта ув'язненого в'язниці в американському штаті Оклахома вийшла з-під контролю, повідомляє в середу, 30 квітня, BBC News.
 
Після введення смертельної ін'єкції 38-річний Клейтон Локетт помер не відразу, а через 20 хвилин.

Чоловік отримав першу дозу смертельного препарату, який не випробовувався раніше, о 18:23 за місцевим часом, проте о 18:37 він усе ще подавав ознаки життя, продовжуючи конвульсивно сіпатися. Після того як він почав притомніти, директор в'язниці розпорядився припинити страту. Пізніше тюремна адміністрація оголосила, що Локетт отримав усі три призначені ін'єкції і помер від зупинки серця.

Поки невідомо, чим було викликане таке довге виконання вироку. Передбачається, що причиною міг стати розрив вени засудженого, через яку в кров надходив смертельний розчин, пише «Lenta.ru».

Між тим запланована на цей самий день страта іншого смертника, Чарльза Ворнера, була через це відкладена на два тижні.

Локетт і Ворнер раніше подали до суду на владу штату, вимагаючи розкрити склад смертельної ін'єкції. Страта Локетта у зв'язку з цим була перенесена на тиждень. Пізніше верховний суд штату відмовився визнавати за засудженими право знати склад смертельної ін'єкції.

Локетта засудили до смертної кари за зґвалтування і вбивство 19-річної дівчини у 1999 році, а Ворнера - за зґвалтування і вбивство немовляти у 1997 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287