Київський районний суд Харкова помісив під домашній арешт підозрюваного в нападі на автобус з військовослужбовцями внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ у Харкові.

Як повідомляє прес-служба облпрокуратури з посиланням на прокурора Київського району Олександра Бударного, 34-річний харків'янин чекатиме завершення розслідування під домашнім арештом за місцем проживання із застосуванням електронного браслета.

У наглядовому відомстві нагадали, що 8 квітня група осіб закидала автобус «ПАЗ» із військовослужбовцями внутрішніх військ камінням та іншими предметами, розхитувала авто, намагаючись його перевернути. Таким чином нападники намагалися не пропустити правоохоронців до будівлі облдержадміністрації.

«За відеоматеріалами з місця події встановлено одну особу з числа причетних до вчинення хуліганських дій. Ним виявився житель Харкова, раніше судимий за скоєння майнових злочинів», - повідомили в прокуратурі.

Підозрюваний повністю визнав свою провину.

Наразі прокуратурою району у взаємодії з органами внутрішніх справ триває скоординована робота для встановлення осіб, причетних до хуліганських дій, та інших учасників подій, що відбувалися 8 квітня.

Санкція ч. 2 ст . 296 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі строком до чотирьох років.

Як повідомляв ForUm, за фактом події міліція відкрила кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171