Виконувач обов'язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця вважає, що Росія здійснює щодо східних регіонів «завуальовану окупацію».

«Те, що відбувається в східній Україні, - це дуже завуальована форма окупації. Російські спецпідрозділи діють на території України, захоплюють будівлі, при цьому це подається, як проведення протестних виступів нібито громадян України», - сказав він в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Він назвав провокацією заяви представників РФ про можливе введення «миротворців» до України.

«Ми розцінюємо їх як провокації. Адже таке рішення приймається російською стороною в односторонньому порядку і це один зі сценаріїв, який російська сторона неодноразово реалізовувала для того, щоб потім мати виправдання для здійснення агресії», - наголосив в.о. міністра.

Загалом, аналізуючи тему можливої миротворчої місії на території України, Дещиця повідомив, що поки що Київ це питання не ставить.

«Ми не ініціюємо, оскільки введення миротворців ООН може бути тільки після завершення військового конфлікту, а не в період, коли він триває. Тому питання про можливе введення миротворців порушувати в ООН немає сенсу», - підкреслив він.

В.о. міністра вкотре зазначив, що наведення порядку в східних регіонах країни - це питання самої України.

Як відомо, раніше постпред РФ в ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія може ввести миротворців до України в разі необхідності. За його словами, у російської сторони є для цього всі міжнародно-правові підстави, а також відповідне рішення Ради Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361