Генеральна прокуратура України долучила до матеріалів кримінальної справи, порушеної за фактом блокування роботи станцій КП «Київський метрополітен» у період з 18 по 20 лютого 2014 року висновки, надані тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради, яка наразі завершила перевірку цього факту.

Про це повідомили в управлінні правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генпрокуратури.

Крім цього, у зазначеному кримінальному провадженні нині тривають активні слідчі дії. Зокрема, вжито заходів щодо вилучення необхідних документів і допиту осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Також у ході досудового розслідування на підставі ухвали суду призначено ревізію дотримання вимог законодавства службовими особами КП «Київський метрополітен» при веденні фінансово-господарської діяльності впродовж минулого та поточного років, а також щодо встановлення розміру матеріальних збитків, завданих зупинкою роботи всіх станцій Київського метрополітену.

Нагадаємо, київська влада з 18 лютого призупинила роботу метро «у зв'язку із загрозою терористичних актів». Повністю роботу київського метрополітену було відновлено 24 лютого, коли на вхід і вихід відкрили станцію «Майдан Незалежності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279