Міністерство економічного розвитку і торгівлі України очікує падіння ВВП України за підсумками першого кварталу поточного року на 1%, повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

Максюта нагадав, що уряд затвердив макропоказники на 2014 рік, згідно з якими було затверджено бюджет, і чекає падіння ВВП України цього року на 3%, повідомляє «УНІАН».

«Ми очікуємо, що цей рік буде складним. Офіційних даних ще немає, але, за нашими оцінками, за перший квартал це буде близько мінус 1%», - сказав Максюта.

Як раніше повідомляв ForUm, радник голови Національного банку України Валерій Литвицький заявив, що ВВП України в першому кварталі 2014 року скоротився на 1%.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета прогнозує, що у 2014 році ВВП може знизитися на 3%, а зростання його варто очікувати з 2015 року.

Міжнародний валютний фонд відкликав макропрогнози розвитку української економіки через кризу.

Світовий банк прогнозує зниження ВВП України на 3% у 2014 і зростання 3% у 2015. Інфляція за оцінками Світового банку в 2014 році становитиме 15%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304