Європейська комісія затвердила виділення Україні додаткового пакета підтримки в розмірі 365 млн євро, йдеться в повідомленні Єврокомісії.

«Цей пакет допоможе країні в перехідний період і підвищить роль громадянського суспільства шляхом просування та моніторингу демократичних реформ та комплексного соціально-економічного розвитку в Україні», - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що ця програма виділяється під конкретні умови, зокрема, йдеться про необхідність боротьби з корупцією, проведення конституційної та судової реформ, державної адміністрації, ухвалення виборчого законодавства, передають «Українські новини».

«Цим пакетом допомоги ми заохочуємо і підтримуємо українську владу у продовженні реформ. Цей пакет також підтримуватиме реформи європейського порядку денного, який нещодавно обговорювався з українською владою», - цитуються в повідомленні слова європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

Перші виплати мають відбутися після підписання угоди про фінансування Європейської Комісії та уряду України.

Нагадаємо, Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ 28 країн-членів затвердила виділення Україні додатково 1 млрд євро допомоги і заходи щодо скасування імпортного мита на українські товари.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

618