Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський вважає, що координація діяльності служби через міністра внутрішніх справ дозволяє більш ефективно реалізувати роботу відомства. Про це він заявив у ході свого представлення особовому складу ДСНС, повідомляє ВЗГ ГУ МВС.

«Ми працюємо у дуже непростий час, але в різних умовах пожежно-рятувальні підрозділи виконують завдання за призначенням. Державна служба України з надзвичайних ситуацій здатна виконувати всі завдання, які можуть виникнути на території країни. Насамперед, це виконання превентивних заходів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, ліквідації їхніх наслідків та надання допомоги населенню», - зазначив він.

 
 
Бочковський нагадай, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня діяльність Державної служби з надзвичайних ситуацій спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра внутрішніх справ. «Відтепер МВС України та ДСНС України спільно реалізують державну політику у сфері захисту громадян та інтересів суспільства. Це міжнародна практика, яка полягає в тому, що в переважній більшості європейських країн діяльність оперативно-рятувальних підрозділів координуються міністерствами внутрішніх справ», - підкреслив він.

За словами голови ДСНС, координація діяльності служби через міністра внутрішніх справ дозволяє більш ефективно реалізувати координацію сил і засобів держави в умовах загрози терористичних дій, підривної діяльності диверсійних груп і дозволить забезпечити оперативність та злагодженість роботи у ході проведення антитерористичної операції.

Крім цього, Бочковський наголосив, що спрямування і координація діяльності ДСНС України через міністра внутрішніх справ є першим кроком на шляху до європейської інтеграції держави і забезпечує більш ефективну реалізацію основних завдань, які покладені на ДСНС і МВС.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України призначив Сергія Бочковського головою Державної служби з надзвичайних ситуацій.

25 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою встановив, що діяльність Державної служби України з надзвичайних ситуацій спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515