Народна колегія склала рейтинг найбільш соціальних кандидатів у Президенти України. Відповіді на 10 із 10 питань вони знайшли тільки у Наталії Королевської. Друге місце в рейтингу зайняли - Ляшко і Гриценко. Третє розділили Порошенко і Добкін.

На сайті Народної колегії опублікували рейтинг найбільш соціальних кандидатів. Громадська ініціатива проаналізувала соціальні блоки передвиборчих програм всіх кандидатів у Президенти України. Лідером рейтингу стала екс-міністр соціальної політики Наталія Королевська.

 
 
Королевська у своєму соціальному блоці програми порушила всі нагальні соціальні питання українців. За 10 запитуваними пунктами народна колегія знайшла у Королевської план розв’язання на всі з них. 6 із 10 проблем висвітлені у соціальних блоках Олега Ляшка та Анатолія Гриценка. Третє місце у народному рейтингу зайняли Петро Порошенко і Михайло Добкін - з десяти соціальних питань в їхній програмі є план лише по 4.

Королевська крім основних питань, яких торкалися практично всі кандидати, - зарплати, медицини, в своїй програмі не забула про соціальний захист і справедливість до тих, хто найменш захищений. Кандидат пропонує забезпечити доступність соціальних послуг для кожного. У пенсійному питанні екс-міністр пропонує ввести накопичувальну пенсійну систему та ліквідацію спецпенсій і пільг для чиновників.

Підтримка молоді та молодих сімей прописані окремим пунктом у програмі Королевської. У них передбачена обов'язкова державна допомога, забезпечення житлом молодих сімей, допомога з працевлаштуванням і легальною зарплатою.

Двома окремими блоками прописані у Королевської адресна соціальна допомога, демонополізація ринку соціальних послуг на користь якості за невелику ціну. Згідно з документом соцпрацівники і служби братимуть активну участь у житті суспільства - оперативно реагуватимуть і допомагатимуть людям з різними життєвими проблемами, на ранніх стадіях. Кандидат виступає за підвищення якості медобслуговування, реконструкції лікарень, шкіл, дитсадків.

Народна колегія, яка аналізувала програми всіх кандидатів на пост Президента України, на запитання: де ж взяти «Ресурси для вирішення всього комплексу соціальних проблем» - знайшла відповіді лише у трьох кандидатів. Королевська конкретизує шляхи отримання грошей на всі заплановані соціальні гарантії - введення податку на «офшори», податку на розкіш та прогресивного доходу громадян, легальні зарплати для людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

699