На фінансування програми компенсації комунальних послуг знадобиться 3 млрд грн. Це питання вже погоджено з МВФ і ці кошти закладені в державному бюджеті. Про це в ході робочої наради з адміністративним активом Одеської області заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Незважаючи на підвищення тарифів, з 1 липня 4,5 млн сімей не сплачуватимуть ані копійки більше. Їм буде надана державна підтримка і розмір платежів за комунальні послуги не зміниться», - сказала Денисова.

Міністр наголосила, що цього вдалося досягти завдяки житловим субсидіям, які будуть надані 1,5 млн сімей. Крім того, за її словами, ще 3,5 млн сімей отримають компенсацію при оплаті житлово-комунальних послуг.

Також Денисова запевнила, що всі квітневі пенсії і виплати малозабезпеченим сім'ям, сім'ям з дітьми, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства виплачені. Більш того, вже розпочато фінансування державних соціальних допомог та пенсійних виплат травня. «Гарантую, що всі ветерани і люди похилого віку отримають належні їм виплати вчасно», - підкреслила вона.

Наразі, зазначила міністр, міністерство працює над тим, щоб погасити борги за фондами соціального страхування.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України рекомендує Національній комісії держрегулювання енергетики (НКРЕ) підвищити роздрібні тарифи на газ для населення (побутових споживачів) у кілька етапів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166