Співробітники відділу карного розшуку лінійного управління в метрополітені Головного управління МВС України в Києві затримали чоловіка, який вчора у вестибюлі станції метро «Вокзальна» убив киянина.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю столичного управління міліції. 28 квітня, прибувши на місце події, правоохоронці встановили, що близько 9:00, перебуваючи на станції метро «Вокзальна», один із пасажирів звернувся до контролера автоматичного контрольного пункту і повідомив, що кілька хвилин тому відчув укол в ділянку спини і йому стало зле. Невдовзі чоловік знепритомнів, а через деякий час помер.

Під час огляду потерпілого лікар виявив на спині ліворуч точкову рану. Тіло киянина спрямовано в Київський міський морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

«Співробітники міліції вилучили з місця медичну голку, одноразовий шприц із залишками невідомої рідини. Вилучене спрямовано на експертизу. Крім того, правоохоронці опитали свідків події й вилучили відеозапис з камери відеоспостереження, встановленої на зазначеній станції метро», - йдеться в повідомленні.

У ході оперативно-розшукових заходів був затриманий 45-річний житель Донецької області, який зізнався у скоєнні злочину.

Слідчим відділом ЛУ Київського метрополітену цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Затриманому оголошено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Правоохоронці розглядають кілька версій скоєння тяжкого злочину. Водночас співробітники міліції впевнені, що жертву вибрали не випадково. Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344