Вибори президента України повинні бути перенесені і проведені тільки після врегулювання ситуації та внесення змін до Конституції України.

Про це лідер КПУ Петро Симоненко заявив із парламентської трибуни під час відкритих слухань про внесення змін до Конституції України, повідомляє «ГолосUA».
 
 
«Ми вважаємо, що в обстановці гострого протистояння у країні, коли ведеться війна проти власного народу, в якій задіяні війська, танки, літаки та вертольоти, коли гинуть люди, а деякі кандидати в президенти зазнають морального і фізичного терору, немає підстав розраховувати, що президентські вибори пройдуть в умовах вільного волевиявлення виборців. Вибори треба відкласти і провести їх після врегулювання ситуації та внесення змін до конституції України», - переконаний Симоненко.

Політик також наголосив, що «глава держави повинен обиратися під чітко визначені конституційні повноваження».

При цьому він додав, що Компартія виступає за збереження функцій нагляду органів прокуратури в новій редакції Конституції, оскільки щорічно мільйони людей звертаються до них з метою захисту своїх прав. А от судді, на думку Симоненка, повинні обиратися безпосередньо громадянами терміном на 5 років з можливістю відкликання тих, хто не виправдав народної довіри.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172