Внесення змін до Конституції, які розширюють економічні, гуманітарні, соціальні повноваження регіонів, могло б зняти напругу в суспільстві. Про це заявив Сергій Тігіпко під час спілкування з журналістами.

«Влада дуже сильно запізнюється зі змінами до Конституції, які повинні надати більше повноважень регіонам. Давно треба було виписати чітке формулювання конституційних змін і проголосувати за це. Необхідно дати сигнал суспільству, що процес децентралізації влади гарантовано відбудеться», - наголосив Тігіпко.

На його думку, такий крок парламенту необхідний, щоб заспокоїти ситуацію в країні. Разом із тим, Основний закон не можна ухвалювати поспіхом, вважає політик.

Ключові положення Конституції, які розбурхують суспільство, потрібно виносити на референдум. Мова йде про такі питання: форма державного устрою, виборність губернаторів, державна мова.

«У такому разі воля народу буде фундаментом Конституції, Основний закон має стати результатом широкого суспільного діалогу із залученням усіх соціальних груп, усіх верств суспільства та регіонів. Тільки тоді українська Конституція має шанс стати не просто черговою формальністю, а формою суспільного договору, який поважатимуть громадяни», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158