Кандидат у президенти України Юрій Бойко вважає, що сьогодні необхідно захистити людей, які виходять у східних регіонах відстоювати свої політичні права, відокремивши їх від незначної кількості терористів, які користуються протестними настроями в суспільстві. Для врегулювання ситуації на сході потрібно ухвалити низку політичних рішень, які позбавлять терористів ґрунту для їхньої сепаратистські діяльності, повідомляє «еizvestia.com».

«Я абсолютно впевнений, що у нас немає масових сепаратистських настроїв. Потрібно захистити 90% громадян, які вийшли на мітинг за свої права, відокремивши їх від терористів, які користуються цими людьми. Для того щоб не було підстави для терористів, треба ухвалити кілька політичних рішень. По-перше, це виборність влади - люди більше довіряють тому, кого оберуть на місці, ніж тому, кого пришлють з Києва. Друге - це формування бюджету знизу. І третє питання - це питання російської мови, яке треба вирішити раз і назавжди. Адже дві державні мови та більше є і в інших країнах Європи. Після вирішення цих питань не буде основи для сепаратизму, про який сьогодні так багато говорять. Адже насправді більшість людей не збираються йти до Росії, а хочуть жити в Україні», - сказав Бойко.

Він також зазначив, що нинішній українській владі необхідно менше розраховувати на підтримку з-за кордону і починати вирішувати проблеми всередині країни самостійно. «Під час Женевської конференції нам дали зрозуміти: починайте нарешті самі вирішувати свої проблеми. Коли був Майдан, ЄС також говорив: ви - влада, у вас більше прав і більше важелів, будь ласка, починайте діалог з народом, наводьте лад, вирішуйте свої питання самі, ви відповідальні за все, що відбувається у країні. Тому рано чи пізно нам доведеться це зрозуміти і всередині країни самим вирішувати проблеми. Головне, щоб люди роззброїлися і життя нарешті увійшло в нормальне русло», - сказав Бойко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177