Внесення змін до Конституції - чітко регламентований процес, відповідно завершити до 25 травня навряд чи можливо. Таку думку в коментарі Forum'у висловив народний депутат від фракції «УДАР» Юрій Чумак.

«Ніхто нічого не ухвалить. Процес ухвалення змін до Конституції передбачає перше читання, потім спрямування на розгляд до КСУ, а потім знову голосування парламентом у 300 голосів», - нагадав він.

Крім того, коментуючи думку, що внесення змін до Конституції щодо урізання повноважень президента ініціюється на користь одного конкретного політика, який уже знає, що вже не переможе на президентських виборах 25 травня, Чумак запевнив, що цього не буде.

«Ніхто навіть не буде говорити, що зміни вноситимуться під одну людину», - заявив він.

Політик наголосив, що Конституція України потребує змін, але сьогодні применшувати значимість президента не можна. «Ми обираємо президента всенародно і чи можна залишати йому церемоніальні повноваження без впливу на державну політику? Звичайно, ні. Потрібно будувати сильну фігуру, але пам'ятати, як сильні фігури президента і прем'єра влаштовували між собою «гойдалки», - сказав він.

За словами депутата, доцільно було б розглянути проект змін до Конституції, розроблений за участю громадянського суспільства Конституційною асамблеєю.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що текст нової редакції Конституції України повинен бути підписаний до 25 травня.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175