На території Криму збільшено несанкціонований забір води з Північно-Кримського каналу. Якщо минулого тижня він становив 13,8 куб. м/с, то станом на понеділок - 18,7 куб. м/с, повідомили в прес-службі Державного агентства водних ресурсів України.

«Станом на 28 квітня з Північно-Кримського каналу на території Криму через загороджувальну споруду №2 здійснюється несанкціонований забір води, витратою 11,1 куб. м/с, і через загороджувальну споруду № - 7,6 куб. м/с», - йдеться в повідомленні Держводагентства.

Крім того, у відомстві повідомляють, що Управління Північно-Кримського каналу досі не отримало конкретних пропозицій щодо укладання договірних відносин водопостачання Криму.

«Станом на 28 квітня залишаються невирішеними питання щодо оформлення договірних відносин для забезпечення водними ресурсами потреб Криму на питне водопостачання та зрошування сільськогосподарських культур, а також для погашення заборгованості водокористувачів Криму 2013 в обсязі 1,7 млн грн перед Управлінням Північно-Кримського каналу», - зазначили в Держводагентстві.

Нагадаємо, російська делегація порушила тему «водної блокади Криму на засіданні постійної ради ОБСЄ.

У Криму розпочинаються роботи з реконсервації свердловин для поповнення запасів питної води на півострові

26 квітня Україна перекрила надходження води на анексований Росією Кримський півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал.

Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимир Гройсман заявив днями, що питання організації постачання води у Крим необхідно врегулювати на рівні господарюючих суб'єктів.

28 березня Гройсман заявляв, що подача води у Крим перериватися не буде.

14 березня перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв заявив, що Київ утричі скоротив обсяг подачі води через Північно-Кримський канал.

Україна забезпечує до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.

Північно-Кримський канал був побудований у 1961-1971 роках, починається з Каховського водосховища і доходить до Керчі, довжина каналу 402,6 км, максимальна пропускна здатність 300 куб. м/с.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171