Офіційний журнал Євросоюзу оприлюднив прізвища ще 15 росіян, до яких застосовані санкції ЄС у вигляді заборони в'їзду на територію співтовариства і заморожування активів (за наявності таких) у країнах-членах ЄС.

До списку, зокрема, входять: віце-прем'єр Дмитро Козак, постпред президента в Криму Олег Белавенцев, віце-спікер Держдуми Людмила Швецова, начальник генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, начальник ГРУ Генштабу Ігор Сергун, заступник голови Держдуми Сергій Неверов, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Оновлений список набуває чинності з вівторка. Загальна кількість учасників чорного списку ЄС досягла 48 осіб. Всім їм до листопада заборонено в'їзд у країни ЄС, а їхні банківські рахунки підлягають заморожуванню, якщо будуть виявлені в європейських банках.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії у зв'язку з подіями в Україні.

Уряд Японії 29 квітня оголосив про додаткові санкції стосовно Росії у зв'язку з ситуацією довкола України.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції Заходу завдають шкоди РФ, але мають «абсолютно некритичний характер».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271