У Росії вважають, що військові навчання на кордоні з Україною не суперечать женевським домовленостям. Про це йдеться в заяві делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями, розміщеній на офіційному сайті МЗС РФ.

«Женевські домовленості не містять обмежень на діяльність Збройних сил Російської Федерації в межах її національної території», - йдеться в заяві.

МЗС РФ вважає, що заходи, які проводяться в підрозділах і частинах Південного та Західного військових округів, за своїм масштабом не потребують яких-небудь роз'яснень відповідно до положень Віденського документа 2011 року.

Крім того, в заяві наголошується, що РФ не бачить підстав для проведення відвідування місць військових навчань, відповідно до Віденського документа 2011 року, повідомляє «УНІАН».

У той же час МЗС РФ заявляє, що Росія готова обговорювати військові аспекти ситуації навколо кризи в Україні у рамках Форуму із співробітництва у галузі безпеки та її робочих органів, а також двосторонніх зустрічей, але не в зв'язку з механізмом глави III Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки. «Що ж стосується навчань батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів та польотів авіації, які проводяться у прикордонних з Україною районах Російської Федерації, то підстав для задіяння у зв'язку з ними глави III ВД-2011 немає, тим більше що цілі і завдання, а також зміст цих навчань були оприлюднені міністром оборони Російської Федерації 24 квітня 2014 року», - наголошується в заяві.

Нагадаємо, 24 квітня Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати роз'яснення щодо проведення навчань поблизу кордонів з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226