Суд центральної китайської провінції Ухань зобов'язав подружжя Цуй виплатити 467 тис. юанів (близько $75 тис.) сім'ї перехожого, який загинув через їхній квітковий горщик.

Трагедія сталася у вересні минулого року. Пенсіонер на прізвище Цуй, який мешкає на четвертому поверсі в місті Ціншань, поливав на своєму балконі кімнатну рослину. Квітковий горщик, що стояв на огородженні, зісковзнув, впавши на голову людині, яка проходила внизу.

Жертва НП - пан на прізвище Пань - був єдиним годувальником у родині. 16-річна дочка подала до суду цивільний позов про компенсацію в розмірі 500 тис. юанів, який був майже повністю задоволений, передає «ИТАР-ТАСС».

Втім, Цуй і його дружина не збираються зараз виконувати рішення суду і готують апеляцію. Пенсіонер навіть відмовився від зробленого в поліції зізнання про те, що квітковий горщик належить йому. «Поліцейське розслідування не зібрало достатньо доказів того, що квітка належить моїй сім'ї. Може це хтось інший спеціально кинув горщик, щоб убити людину... Ми не вирощуємо таких рослин, як та, якою був убитий пан Пань», - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306