Верховна Рада України у вівторок планує розглянути питання про проведення всеукраїнського референдуму, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«Завтра Рада розгляне питання про проведення всеукраїнського референдуму», - відповів міністр на запитання, чи розглядала у понеділок Рада національної безпеки та оборони України питання проведення референдуму.

За його словами, «додаткову інформацію надасть уряд», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ні в питанні, ні у відповіді тема референдуму не називалася.

У понеділок з'явилася інформація про те, що РНБО на своєму засіданні схвалила рішення про проведення всеукраїнського референдуму з приводу державного ладу України. За інформацією президента аналітичного центру «Відкрита політика» Ігоря Жданова, референдум пропонується провести 15 червня, проте це рішення має затвердити парламент.

Як повідомляв ForUm, голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута і мер Донецька Олександр Лук'янченко попросили в.о. Президента України Олександра Турчинова прийняти рішення про проведення всеукраїнського референдуму 25 травня.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що для проведення всеукраїнського референдуму одночасно з президентськими виборами 25 травня необхідно ухвалити спеціальний закон, або внести зміни до чинного закону про Всеукраїнський референдум.

Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов допускає проведення всеукраїнського референдуму щодо питання державного устрою країни одночасно з проведенням позачергових президентських виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1466