В разі стабілізації курсу гривні ціни на бензин можуть знизитися від 80 копійок до 1,20 грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Чому ціни на бензин не знижуються?» заявив директор спеціальних проектів науково-технічного Центру «Психея» Геннадій Рябцев.

За його словами, якщо проаналізувати дані, отримані минулої п'ятниці, то роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо знизилися.

«Думаю, на цьому тижні така ж тенденція продовжиться, оскільки в разі стабілізації гривні до долара на рівні 11,50 і до євро на рівні 16 відбудеться зниження цін», - вважає Рябцев.

Він зазначив, що потенціал для зниження роздрібних цін залежно від мережі автозаправних станцій становить від 80 копійок до 1,20 грн за літр бензину А95.

Говорячи про ціни на дизельне пальне, експерт припустив здешевлення приблизно на 70 коп за літр, але це під великим питанням.

«Тому що тут працюватиме ще й великий попит, а також те, що у трейдерів відсутні запаси для забезпечення всіх запитів сільгоспвиробників і це не тому, що вони не хотіли їх створювати, а тому що не змогли купити валюту в необхідному обсязі, у зв'язку з чим виникли проблеми з їх створенням», - сказав Рябцев.

Також він переконаний, що зниження цін на ринку нафтопродуктів відбудеться, коли гривня буде стабільною, і трейдери переконаються, що ніяких істотних коливань валюти не очікується.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231