Українські металурги в першому кварталі 2014 року скоротили експорт продукції в Росію на 34% порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до $350 млн.

Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу аналізу ринків чорної металургії Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків (Держзовнішінформ) Олександр Шейко.

Він зазначив, що постачання нашої металопродукції суттєво скоротилося і на ринки інших країн СНД, де падіння склало 37%, при цьому зріс експорт в країни Європейського Союзу, а також незначно збільшився обсяг поставок у країни Близького Сходу, які є традиційним ринком збуту для українських металургів, передає «УНІАН».

«Чи вдасться за рахунок ЄС і країн Близького Сходу компенсувати падіння на ринку країн СНД? Думаю, що ні. Принаймні, у короткостроковій перспективі», - сказав Шейко.

За його словами, найбільш серйозне скорочення поставок у РФ відзначалося в експорті сортового прокату гарячокатаного плоского прокату та арматури, постачання якої скоротилися в першому кварталі 2014 року на 70%. На думку Шейка, скорочення експорту металургійної продукції в Росію триватиме до стабілізації військово-політичної обстановки.

Нагадаємо, Україна за підсумками 2013 року скоротила експорт чорних металів у грошовому вираженні на 6,4% порівняно з 2012 роком - до $14,3 млрд, при цьому їх частка в експорті країни становить 22,6%. Імпорт чорних металів скоротився на 3,1% - до $2,230 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309