Голосіївський райсуд Києва оголосив вирок молодому чоловіку, який, погрожуючи револьвером, скоїв розбійний напад на один із найбільших українських банків та викрав звідти майже 10 тис. дол, повідомили в прес-службі прокуратури Голосіївського району столиці.

Як наголошується в повідомленні, восени 2012 року у відділенні одного із столичних банків сталося пограбування із застосуванням вогнепальної зброї.

«Зловмисником виявився 27-річний житель Київської області. Молодий чоловік поцікавився наявністю іноземної валюти і залишив приміщення. Але через деякий час він повернувся вже зі зброєю в руках і двічі вистрілив у стелю. Потім спрямував пістолет на касира і наказав віддати гроші з сейфа. Перелякана співробітниця фінустанови передала нападникові близько 10 тис. доларів США, з якими той і зник», - повідомили в прокуратурі.

Як з'ясувало слідство, для реалізації злочинного плану грабіжник заздалегідь придбав револьвер «Magnum».

За результатами досудового розслідування зловмисникові пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст.187 (розбій) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю).

Суд погодився з доводами державного обвинувачення, визнав чоловіка винним у скоєнні зазначених злочинів і засудив до 7 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили у прес-службі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263