Виконавчий комітет Громадського руху «Український вибір» виступив із заявою про необхідність негайного припинення діяльності в Україні ксенофобів і радикалів, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

У міськвиконкомі вважають, що інсталяцію «Обережно - росіяни», представлену в рамках культурологічного проекту «Український культурний фронт», слід розцінювати саме так. «Українські діячі мистецтва зобразили представників російського народу, які в Україні мають рівні з усіма іншими громадянами права, як громадян нижчої раси. Георгіївська стрічка (символ Перемоги в боротьбі над нацистською Німеччиною) стала для них уособленням зла», - йдеться в заяві виконкому, опублікованій на офіційному сайті руху.

В «Українському виборі» упевнені, що пропаганда нацизму і расизму, зведена в ранг національної ідеї, сіє розбрат і ворожнечу між братніми народами. Більше того, політики та «культурні» діячі не можуть цього не розуміти, а отже, їхня діяльність спрямована на ескалацію агресії і напруги в суспільстві.

«Подібні проекти є неприйнятними в цивілізованому суспільстві. Дії ксенофобів і радикалів, які кваліфікуються Кримінальним кодексом як розпалювання міжнаціональної ворожнечі, необхідно негайно припиняти, - заявили у виконкомі Руху. - Громадяни України всіх національностей повинні отримати чіткі запевнення від влади у тому, що нацизм і расизм, з проявами яких ми все частіше стикаємося, не є новою державною політикою».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240