Рада національної безпеки та оборони України від 6 травня вирішуватиме питання гарантування безпеки на виборчих дільницях у день голосування на дострокових президентських виборах 25 травня. Про це на прес-конференції повідомив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

За його словами, українська влада повинна подбати про те, щоб у день виборів ніяких провокацій не було. «Бо ми бачимо, як налаштовані люди. Купа зброї гуляє, величезні кошти залучені. Багато виборців, навіть якщо захочуть прийти на вибори, можуть просто побоятися, якщо їм будуть загрожувати і говорити, що тих, кого побачать біля дільниць, запишуть в якісь чорні списки - цього не можна допустити. Треба посилити охорону дільниць, у тому числі і Національною гвардією», - сказав він.

Черненко додав, що 6 травня відбудеться спеціальне засідання РНБО, яке буде присвячене безпеці виборів. «Туди запрошені і силові органи, і ми як громадська організація, яка дасть свої рекомендації. Я думаю, там будуть прийняті якісь рішення, які знизять ці загрози», - зазначив він, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

«Я вам скажу так: з того, що я їздив і бачив у Донецьку, Харкові - цим регіонам вибори потрібні ще більше, ніж іншим... Ми сьогодні бачимо агресивну меншість озброєну, яка просто кошмарить визначені міста та регіони, і є пасивно-проукраїнська більшість. Так, багато незадоволених тим, що сталося, але ці люди не мислять себе поза Україною, налаштовані на діалог, і вибори можуть стати першим кроком до такого діалогу. Саме проведення виборів, у тому числі на Донбасі, засвідчить, що більшість людей, які там проживають, хочуть бути в Україні», - підкреслив Черненко.

Голова КВУ зазначив, що більшість регіонів до виборів уже готові, всюди сформовані окружні виборчі комісії. «Щоправда, в тому ж Слов'янську окружна комісія не змогла зібратися на своє перше засідання. Сьогодні це ще не критично, тобто, вибори йдуть своєю чергою, але очевидно, що ключовою датою буде 3 травня, коли окружні комісії повинні сформувати дільничні комісії», - сказав він.

Нагадаємо, позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202