Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута і мер Донецька Олександр Лук'янченко попросили в.о. Президента України Олександра Тручинова прийняти рішення про проведення всеукраїнського референдуму 25 травня.

Як повідомляє прес-служба Донецької ОДА, таку пропозицію вони озвучили на зустрічі з Турчиновим.

«У ході зустрічі Тарута озвучив ініціативу про проведення національного референдуму. Напередодні цю пропозицію було сформульовано і схвалено в ході спільного засідання мерів міст, голів районних рад, районних держадміністрацій Донецької області», - йдеться в повідомленні.

Як заявив губернатор, на референдум планується винести питання передачі додаткових владних повноважень регіонам України і створення муніципальної міліції.

На думку Тарути, проведення національного референдуму дозволить об'єднати країну довкола ідеї реформ і впровадження європейських стандартів. Він вважає, що необхідно провести референдум 25 травня, у день виборів Президента України.

Голова Донецької ОДА представив на розгляд Турчинова законодавчі ініціативи, які дозволяють здійснити референдум у заявлений термін.

«Ми консолідували свої зусилля для того, щоб в Україні запанував громадянський мир, порядок і злагода. Усі громадяни нашої країни повинні мати можливість висловити свою думку з тих питань, які їх реально хвилюють. На цьому етапі вирішальне слово за депутатами Верховної Ради», - підкреслив Тарута.

Як повідомляв ForUm, раніше голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що для проведення всеукраїнського референдуму одночасно з президентськими виборами 25 травня необхідно ухвалити спеціальний закон, або внести зміни до чинного закону про Всеукраїнський референдум.

Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов допускає проведення всеукраїнського референдуму з питання державного устрою країни одночасно з проведенням позачергових президентських виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

553