За фактом конфлікту між футбольними уболівальниками та проросійськими активістами, який стався вчора у Харкові, відкрито кримінальне провадження, повідомляє ВЗГ ГУ МВС у Харківській області.

Наразі працівниками міліції вживаються заходи для встановлення всіх осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину та обставин цієї події.

Внаслідок сутички 14 осіб отримали травми легкої та середньої важкості, серед них є також 2 співробітників міліції. 8 із постраждалих доставлені в медичні установи, іншим була надана допомога на місці.

Завдяки своєчасному втручанню працівників міліції конфлікт вдалося локалізувати, всі охочі змогли вчасно потрапити на футбольний матч.

За цим фактом слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як раніше повідомляв ForUm, у неділю, 27 квітня, на учасників ходи за єдину Україну в Харкові напали люди з георгіївськими стрічками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177